The Bulb Farmers

Shopware webshop voor Hollandse bloembollen kwekers

Hollandse helden van de bollenvelden

Een tuin vol met ’s werelds mooiste bloemen begint met ’s werelds beste bloembollen. Bij The Bulb Farmers koop je daarom bloembollen direct van de Hollandse kwekers. Ook wel de enige echte ‘Hollandse helden van de bollenvelden’.

De uitdaging

Een nieuwe Shopware webshop

De vraag vanuit de The Bulb Farmers was om hun te ondersteunen bij het realiseren van de nieuwe Shopware webshop.

Als freelance programmeur had ik werkzaamheden zoals het inrichten, vormgeven en onderhouden van de webshop. Ook zijn er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Daarnaast zijn er koppelingen gebouwd met verschillende deelsystemen.

Voor de webshop van The Bulb Farmers is gebruik gemaakt van Shopware 6 Cloud versie.

Bij deze versie is het niet mogelijk om aanpassingen te maken binnen de broncode. Er moet binnen het software pakket worden gewerkt. Dit was dan ook de uitdaging bij dit project.

Aanpak

Work Operating System

Voor de webshop van The Bulb Farmers is één-op-één gewerkt met de opdrachtgever. Er is gebruik gemaakt van een zogenoemde Work Operating System genaamd Monday.com. Dit systeem biedt een scrumboard die is te benaderen door zowel opdrachtgever als ontwikkelaar. Op de scrumbord wordt de status van items bijgehouden en gefactureerd.

Voor de Shopware webshop zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd.

Werkzaamheden

  • Vormgeving middels CSS en/of Javascript
  • USP balk voor desktop en mobiel
  • Sticky header voor desktop en mobiel
  • Vormgeving van email notificaties
  • Anchors voor interne links
  • Lazy loading voor een snellere webshop
  • Klaviyo integratie voor geautomatiseerde email marketing
  • Shopware/SendCloud API koppeling
  • SendCloud/Klaviyo API koppeling

USP balk

Om klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws en aanbiedingen is er bovenaan de website een USP balk gemaakt. Vanuit het adminpaneel is het mogelijk om de tekst van de USP balk aan te passen. Hierbij is het mogelijk om een tekst op te geven voor desktop en mobiel.

Email notificaties

Middels HTML en CSS zijn de email notificaties vormgegeven. Deze notificaties waren eerst platte tekst. De email notificaties bestaan uit een vaste header en footer. Daarnaast is rekening gehouden met een responsive design.

Header

De huidige header van de webshop is aangepast. Vanuit The Bulb Farmers kwam de vraag voor een sticky header en daarbij ook aanpassingen aan het huidige design van de header. Voor het vormgeven van de header is gebruik gemaakt van CSS.

Interne links

Middels zogenoemde anchor links is het mogelijk om direct naar een ander punt op dezelfde pagina te scrollen. De anchor links zijn gebruikt voor de begrippenlijst. Hier kan de gebruiker direct scrollen naar een synoniem op basis van een letter uit het alfabet.

Shopware/SendCloud API koppeling

Er is een API koppeling gemaakt waardoor Shopware en SendCloud met elkaar kunnen communiceren. Hiervoor is gebruik gemaakt van de ingebouwde flows en webhooks binnen Shopware 6 Cloud.

SendCloud/Klaviyo API koppeling

Er is een API koppeling gemaakt waardoor informatie vanuit SendCloud automatisch naar Klaviyo wordt verstuurd.

Resultaat

Een webshop op maat

De webshop van The Bulb Farmers is middels CSS en Javascript vormgegeven. Het huidige design is aangepast. Daarnaast zijn er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Ook zijn de email notificaties vormgegeven. Verder zijn er API koppelingen gemaakt voor communicatie onder verschillende systemen. Al met al een webshop op maat.

Bezoek de webshop

Meer weten over deze case?

Neem contact op met:

round-me

Oguzhan Cihan 
info@oguzhancihan.nl
+316 36 12 75 00

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!