Bella Beauty Damla

Afsprakensysteem voor gediplomeerde schoonheidsspecialist

Gediplomeerde schoonheidsspecialist

Damla is een gediplomeerde schoonheidsspecialist en eigenaresse van beautysalon Bella Beauty Damla. De beautysalon is gevestigd aan de Weena in Rotterdam en biedt verschillende behandelingen waaronder gezichtsbehandelingen, laserontharing en vetbevriezing.

De uitdaging

Afsprakensysteem

Er komen verschillende afspraakverzoeken binnen bij Bella Beauty Damla. De tijdsduur van de afspraken verschillen van elkaar. Daarnaast werken er meerdere medewerkers die weer verschillende behandelingen uitvoeren en op verschillende tijden werken.

De vraag van Damla was om dit proces geautomatiseerd in goede banen te leiden.

Aanpak

Waterfall en Scrum

Om het beste resultaat te behalen is gewerkt met softwareontwikkelmethodes. Vanuit het probleem van de klant is gewerkt aan een doelgerichte en effectieve oplossing. Deze aanpak had raakvlakken met de principes van Waterfall en Scrum, “the best of both worlds” zogezegd.

Er is gewerkt in duidelijke fases, maar binnen deze fases was er voldoende ruimte voor veranderingen.

Er is om de twee weken een nieuwe update geleverd waarbij rekening is gehouden met de wensen van de gebruikers. Daarnaast is middels analyse van gebruikersgedrag optimalisatie uitgevoerd op het gebied van usability, vormgeving en techniek.

Afspraak maken

De client kan zelf een afspraak maken binnen 5 stappen:

Stap 1: Kies een behandeling
Stap 2: Kies een datum en tijdstip
Stap 3 : Vul uw persoonlijke gegevens in
Stap 4: Controleer uw afspraak
Stap 5: Betaal de aanbetaling (€20) om uw afspraak te bevestigen.

Door een aanbetaling te doen kan de client haar afspraak bevestigen. Het betalen van de aanbetaling kan met IDEAL. Tot slot krijgt de client een bevestiging van haar afspraak per mail toegestuurd.

Afspraken beheren

Via het adminpaneel is het mogelijk om afspraken te beheren. Zo is het mogelijk om geboekte afspraken in te zien en te wijzigen. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe afspraken te boeken. Binnen het adminpaneel zijn afspraken in te zien binnen dag, week, maand- en jaaroverzicht.

Shop

Naast het afsprakensysteem is er ook een webshop ontwikkeld. Via de shop is het mogelijk om schoonheidsproducten te bestellen. Hierbij word rekening gehouden met verzendkosten. De klant heeft ook de mogelijkheid om de producten zelf op te halen op locatie. Afrekenen is mogelijk met IDEAL.

Resultaat

Effectief

Het ontwikkelde afsprakensysteem is een effectieve oplossing voor de beautysalon. Een groot deel van de afspraken wordt geboekt door de cliënten zelf via de website. Dit neemt veel werk uit handen. Daarnaast worden dankzij automatische afspraakherinneringen no-shows voorkomen.

Hierdoor kan het schoonheidssalon zich richten op wat ze het liefst doen: de behandeling.

Bezoek de site

Ook interesse in een afsprakensysteem?

Neem contact op met:

round-me

Oguzhan Cihan 
info@oguzhancihan.nl
+316 36 12 75 00

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!