Erasmus MC

Power BI dashboard voor inzicht in de Cloverleaf errors

Informatie & Technologie

Het Erasmus MC is een in Rotterdam gevestigd universitair medisch centrum. Het Erasmus MC is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een gezonde bevolking en goede zorg door research en educatie zijn kernwaarden die voor het Erasmus MC hoog in het vaandel staan. Het Erasmus MC heeft verschillende afdelingen, één daarvan is de afdeling Informatie & Technologie.

De uitdaging

Lean

Binnen de afdeling Informatie & Technologie van het Erasmus MC wordt steeds gewerkt aan verbetering. Eén van de projecten die hier loopt is Lean. Lean is een business strategie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de organisatie zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Lean is een aanpak om activiteiten die geen waarde toevoegen aan het proces te verminderen of te elimineren.

Bij de afdeling Integratie van I&T wordt met behulp van het integratieplatform “Cloverleaf” de uitwisseling van klinische gegevens gestroomlijnd. Simpel gezegd wordt middels het platform ervoor gezorgd dat informatiesystemen binnen de organisatie met elkaar kunnen communiceren. Hierbij worden berichten verzonden en ontvangen door verschillende deelsystemen, met daartussen de Cloverleaf. In sommige gevallen gaat het afleveren van berichten niet goed. In dit geval ontstaan er zogenoemde Cloverleaf errors die opgepakt moeten worden door een beheerder. De afhandeling van deze errors is in veel gevallen steeds hetzelfde.

Terug naar Lean. Bij Lean willen we activiteiten die geen waarde toevoegen aan het proces verminderen of zelfs elimineren. Het oplossen van de Cloverleaf errors is daar een van. Door het probleem bij de aard aan te pakken kunnen we ervoor zorgen dat de errors niet meer optreden.

De vraag vanuit de afdeling Integratie was een manier om inzicht te krijgen in de zogenoemde Cloverleaf errors.

Aanpak

Power BI dashboard

Er is binnen het integratieplatform Cloverleaf een algoritme geschreven die per site, proces en thread het aantal errors van de huidige dag uitleest en vervolgens opslaat in CSV-bestanden. Deze algoritme is geschreven in de programmeertaal TCL.

De CSV-bestanden worden geïmporteerd in Microsoft Power BI en omgezet naar nuttige informatie. Het dashboard wordt iedere dag automatisch geüpdatet met de nieuwe beschikbare data.

Resultaat

Inzicht in de Cloverleaf errors

Er is dus een Power BI dashboard gemaakt die inzicht geeft in de Cloverleaf errors. Op basis van de informatie die het dashboard geeft kunnen beslissingen worden genomen voor het aanpakken van de errors. Zo is terug te zien welke applicaties de meeste errors opleveren en aan welke threads deze te linken zijn.

Meer weten over deze case?

Neem contact op met:

round-me

Oguzhan Cihan 
info@oguzhancihan.nl
+316 36 12 75 00

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!